Duyuru Arşivi
2015-2016 Yüksek Lisans ve Doktora İkinci Alım Başvuruları Başladı

Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Lisansüstü Programlara Başvuru Koşulları

Medit lisansüstü programlarına yapılan başvurular, Enstitünün Kabul Jurisi tarafından değerlendirilir. Kesin kabul, Jüri'nin önerilerinin Enstitü tarafından onaylanması ile gerçekleşir ve adaylara duyurulur.

Adaylar, yazılı sınav ve mülâkat için çağrılabilirler. Yazılı sınavlar ve mülâkatlar Türkçe ve İngilizce olarak yapılır.

Başvurular, MEDİT Web sitesinde ilân edilen süreler içerisinde yapılır.

Yurtdışında öğrenim gören adayların eğitim almış oldukları kurumun tanınırlığı ve almış oldukları eğitimin uygunluğu YÖK tarafından onaylandığı takdirde başvuruları geçerli olur.

Yüksek Lisans Başvuru

Kontenjan

Anabilim Dalı

Öğrenci Sayısı

3 T.C. Uyruklu

2 Yabancı Uyruklu

Başvuru Koşulları

• ALES'ten en az 70 almış olmak
  • YDS' de  en az 70,TOEFL'dan 78 veya  uluslararası geçerliliği olan sınavlardan eşdeğer puan almış olmak. (IELTS için Ekim 2013 döneminden sonraki sınavlar geçerli değildir.)

Başvuru Süreci

*Enstitümüze online, şahsen veya posta yolu ile başvuru yapabilirsiniz.

A. Şahsen veya Posta Yolu İle Başvuru:

Başvuru Formu doldurulup gerekli evraklar ile birlikte enstitü adresine teslim edilmelidir.

B. Online Başvuru:

Online başvuru iki adımdan oluşmaktadır:

1- Aşağıda belirtilen evrakların ONLINE APPLICATION sistemine yüklenerek başvuru işleminin tamamlanması.

2- Başvuru Formu'nun doldurulup meditbasvuru@fsm.edu.tr  e mail yoluyla gönderilmesi.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar:

• CV
  • Niyet Mektubu (İki sayfayı geçmeyecek şekilde)
  • ALES Belgesi
  • Lisans Mezuniyet ve Transkript Belgeleri (Mezun olabilecek durumda olanlar kesin kayıt tarihinden önce belgelerini getirmek zorundadırlar)
  • Yabancı Dil Yeterlilik Belgeleri (Enstitümüzde eğitim görecek öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekmektedir.)
  • İki adet referansın iletişim bilgileri (ön elemeden geçildikten sonra referanslar istenecektir)
  • İngilizce yazılı ödevi, makalesi vb. bulunan öğrencilerin başvuru dosyasına eklemeleri tavsiye olunur.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Doktora Başvuru

Kontenjan

Anabilim Dalı

Öğrenci Sayısı

3 T.C. Uyruklu

1 Yabancı Uyruklu

Başvuru Koşulları

• ALES'ten en az 70 almış olmak

Başvuru Süreci

*Enstitümüze online, şahsen veya posta yolu ile başvuru yapabilirsiniz.

A. Şahsen veya Posta Yolu İle Başvuru:

B. Online Başvuru:

Online başvuru iki adımdan oluşmaktadır:

2- Başvuru Formu'nun doldurulup meditbasvuru@fsm.edu.tr  e mail yoluyla gönderilmesi.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

• CV
  • Niyet Mektubu (İki Sayfayı geçmeyecek şekilde)
  • ALES Belgesi
  • Lisans ile Yüksek Lisans Mezuniyet ve Transkript Belgeleri (Mezun olabilecek durumda olanlar kesin kayıt tarihinden önce belgelerini getirmek zorundadırlar)
  • Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi (Enstitümüzdeki öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekmektedir.)

Başvuru ve Kesin Kayıt Tarihleri

Başvuru Tarihi :                  17 Ağustos 2015 – 31 Ağustos 2015