Haber - Etkinlik Arşivi
Geleceğin Dâhileri Mezun Oldu

 

27 Haziran 2015

Üniversitemiz Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Enderun Çocuk Üniversitesi mezuniyet programı, Yenikapı Mevlevihanesi’nde düzenlendi.

Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklar için hazırlanan Enderun Çocuk Üniversitesi projesi, medeniyet bilincine sahip öncü bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyor. İlköğretim 2. sınıf ile 8. sınıf arasındaki yaş aralığından seçilen 200 üstün zekâlı ve yetenekli çocuk, eğilimlerine göre sanat, dil, matematik gibi alanlara yönlendirilerek farklı eğilimlerini bir arada besleyen özel çalışmalara tabi tutuldu.

Amaç Medeniyet Bilinci Oluşturmak

Kapanış programında konuşan projenin sahiplerinden Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk amaçlarını şöyle açıkladı:

“Enderun Çocuk Üniversitesi’nin amacı; Kendisini İslâm medeniyetine ait hisseden ve o medeniyetin mirasını devralıp geleceğe taşıyabilecek donanıma sahip insanlar yetiştirmek. Geleceğin malzemesi tarihtir. Geleceğimizi inşa etmek istiyorsak medeniyetimizden istifade etmeliyiz. Onun üzerine bir medeniyet kurmalıyız.”

Enderun’un eğitim metodunda uygulamaya çok önem verdiklerini ifade eden Şentürk, “Önemli olan öğrencinin öğrendiğini uygulayarak sonuçlarını görebilmesidir.” diye konuştu.

Üniversitemizin Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz’ın da katıldığı kapanış törenine Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şentürk’ün yanı sıra Proje Koordinatörü Vahdettin Işık, Proje Asistanı Suat Çınar ile İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Uzmanı Mehmet Emin Şengül ve Uluslararası Enderun Bilim ve Eğitim Derneği Genel Koordinatörü Halil Eyinç katıldılar.

Enderun’dan mezun olan öğrenciler sertifikalarını proje yöneticilerinden aldılar.

2011 yılından bu yana Üsküdar ve Topkapı Yerleşkelerinde yürütülen proje, geçen yıl Medeniyetler İttifakı Enstitüsü öncülüğünde bir araya gelen Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kaymakamlığı, Uluslararası Enderun Bilim ve Eğitim Derneği iş birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finans desteğiyle sürdürüldü.


  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/12015-06-30-11-05-22am.JPG
    Genel Sekreterimiz Alim Türkyılmaz - Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/22015-06-30-11-05-28am.JPG
    Genel Sekreterimiz Alim Türkyılmaz
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/32015-06-30-11-05-37am.JPG
    Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/42015-06-30-11-05-42am.JPG
    İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Uzmanı Mehmet Emin Şengül
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/52015-06-30-11-05-49am.JPG
    Uluslararası Enderun Bilim ve Eğitim Derneği Genel Koordinatörü Halil Eyinç
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/62015-06-30-11-05-55am.JPG
    Enderun Çocuk Üniversitesi Mezunlarını Verdi