76. Vefat Yıldönümünde Geçmişten Geleceğe Mehmet Akif Ersoy Paneli Yapıldı.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ve Söz Eylem Platformu işbirliğiyle düzenlenen "76. Vefat Yıldönümünde Geçmişten Geleceğe Mehmet Akif Ersoy Paneli" Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman’ın Yöneticiliğinde ve Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Recep Şentürk, Prof. Dr. Hasan Akay, öğrencilerimizden Emine Nur Çakır, Talha Büyük Ünlü’nün de konuşmacı olarak katılımlarıyla 25 Aralık 2012 Salı günü saat: 14.00’de Topkapı Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Panele; Rektör Yardımcımız Prof. Ümit Doğay Arınç, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Tarih Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, öğretim üyelerimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.
Prof. Dr. Musa Duman yöneticiliğini yaptığı panelin açılış konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’u çok önemsediklerini ifade etti. Ayrıca “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak Akif’in bize devrettiği misyonu sahiplenip yapacağımız işlerde de onun işaret ettiği istikamette ilerlemeye, çizdiği daire çerçevesinde olmaya, onu anlamaya, ondan ilham almaya devam edeceğiz.” dedi.
Prof. Dr. Recep Şentürk’te yaptığı konuşmada M. Akif’in 25 yıldır saklı olan Kuran Mealinin üçte birlik bölümünün yayınlandığını belirtti. Mealin saklı kalmasının sebeplerine değinen Şentürk, mealden örnekler verdi. Prof. Dr. Fatih Andı, çok önemli bir şahsiyet olan M. Akif’in toplumsal hayattaki görünümüne bağlı olarak siyasi hayattaki pişmanlıklarını dinleyicilere aktardı. Prof. Dr. Hasan Akay “Akif’in Mirası” üst başlıklı konuşmasında “Ah” kavramı üzerinde durdu. Emine Nur Çakır, “Geçmişten Günümüze Mehmet Akif Algısı” konulu konuşmasını gerçekleştirirken Mehmet Akif’in yalnızca şair değil şahsiyet olduğu düşüncesine katıldığını belirtti. Burak Talha Ünlü ise “Mehmet Akif’in Asım’ı” başlıklı bir konuşma yaptı. Panel, görüş alış verişinden sonra son buldu.