Haber - Etkinlik Arşivi
İstanbul'daki Üniversitelerin Rektörleri İftarda Buluştu

İstanbul'daki üniversitelerin rektörleri, Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek’in de katıldığı programda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitelerdeki eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik çalışmalar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, iftar programında yaptığı konuşmada İstanbul’da 61 yükseköğretim kurumunun bulunduğunu, 1,5 milyonun üzerinde üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğünü ve yaklaşık 41 bin öğretim elemanının görev yaptığını kaydetti. Özvar, “İstanbul üniversiteleri bir taraftan öğrencilerine en kaliteli eğitim imkânlarını sunarken diğer taraftan da ülkenin bilimsel, kültürel, ekonomik, sosyal ve sanatsal gelişimine çok kıymetli katkılar sağlamaktadır.” diyerek İstanbul'un Türk yükseköğretim sisteminde  çok önemli ve müstesna bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti.

Vizyonumuzun önemli bir parçası: Uluslararasılaşma
Öğretim elemanlarının nitelikli ve etki değeri yüksek uluslararası yayınlar yapmalarının ve projelerde yer almalarının uluslararası görünürlük açısından son derece kıymetli olduğunu da vurgulayan Özvar, rektörlerden üniversitelerinin uluslararası görünürlüğünün artırılması için özel çaba sarf etmelerini isteyerek konuşmasını tamamladı.


  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/22024-03-27-11-25-18am.jpeg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/32024-03-27-11-25-28am.jpeg