Haber - Etkinlik Arşivi
Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Mirası Bilim Tarihi Öğrencilerimizle İftar

İslâm, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla maziden atiye köprüler kuran merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, hayattayken başlattığı bilim tarihi öğrencilerimizle iftar programı geleneği yaşatılıyor.

Ramazan günleri kurulan iftar sofraları, birlik ve beraberliği güçlendiriyor, manevi değerlerimizi öne çıkarıyor. Vakıf üniversitelerinde ilk ve tek olarak Üniversitemizde bilim tarihi alanında lisans ve lisansüstü programlar kurulmasına öncülük eden Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslâm bilim tarihini emanet ettiği öğrencilerimize yönelik başlattığı iftar programı geleneği sürdürülüyor. Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) tarafından düzenlenen iftar programı, bu yıl Üniversitemiz Ayasofya Yerleşkesinde (Ayasofya Medresesi) gerçekleştirildi. Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitümüzden öğrenci ve öğretim üyelerimizin yer aldığı iftara, Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, İBTAV Başkanı Mecit Çetinkaya ve Mütevelli Heyet Üyeleri ile davetliler katıldı. 

Fuat Sezgin’in mirasını yaşatacağız

Gelenekselleşen iftar programı sebebiyle bir araya gelen katılımcılar merhum Fuat Sezgin Hocamızı hayırla yâd etti. Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, İslam bilim tarihinin önemine vurgu yaparak, vakıf üniversiteleri arasında lisans düzeyinde tek olan Bilim Tarihi Bölümümüzün yanı sıra Üniversitemizde ayrıca Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsünün de bulunmasının büyük bir zenginlik olduğunu belirtti. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in mirasına her zaman sahip çıkacaklarını söyleyen Rektörümüz, iftarda Vakıf ile olan iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları değerlendirme fırsatı bulduklarını da dile getirdi. Rektörümüz, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i saygı ve rahmetle anarak sözlerine son verdi.

Fuat Sezgin aramızda!

İBTAV Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan, Vakıf olarak bu geleneğe, Bilim Tarihi ve İslam Bilim Tarihi alanlarında çalışmalar yürüten öğrencilere ve Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızın mirasına sahip çıkacaklarının mesajını verdi. İftar programına katılan Bilim Tarihi alanında lisans, İslam Bilim Tarihi alanında yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören öğrencilerimiz, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayattayken her programda, çalışmada ve bu iftarlarda kendileriyle bir arada olduğunu hatırlattılar. Öğrencilerimiz, “Bugün burada Fuat Sezgin Hocamız yanımızdaymış gibi hissettik ve duygulandık. Hocamızın başlattığı geleneklerin yaşatılması bizi oldukça mutlu etti. Onun ilkelerinden ödün vermeden İslâm bilim tarihini yaşatacağız.” ifadeleriyle duygularını dile getirdiler.


  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/12024-04-04-08-57-07am.jpeg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/22024-04-04-08-57-17am.12024-04-04-08-57-17am.jpeg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/32024-04-04-09-05-25am.jpeg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/42024-04-04-09-05-34am.jpeg