Duyuru Arşivi
Mevlevihanede Mûsikî Atölyeleri Başlıyor

Medeniyetler İttifakı Enstitüsü (MEDİT) Sanat Danışmanlığı tarafından düzenlenen “Yenikapı Mevlevîhânesi’nde Meşk Programı” başlıyor. Mustafa Doğan Dikmen tarafından klasik mûsikî eğitim sistemi gözetilerek verilecek derslerde, mûsikîmize ait klasik eserler uygulamalı olarak öğretilecek.

Geçen yıl başlanan, haftada bir gün mesai bitiminde gerçekleştirilen ve ilgi gören “Mevlevîhânede Meşk” başlıklı uygulamalı mûsikî derslerine katılmak isteyenlerin Üniversitemizin MEDİT Genel Sekreterliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. Perşembe akşamları saat 19.00’da Yenikapı Mevlevihanesi, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek olan çalışmaların başlama tarihi daha sonra katılımcılara bildirilecektir.

“Medeniyet ve Mûsikî” Atölyesi

Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya tarafından gerçekleştirilecek olan “Medeniyet ve Mûsikî” seminer programında hem batı hem de Türk müziği anlatılıyor, eser örnekleri dinleniyor ve müzikler üzerinden medeniyet okuması yapılıyor. Üniversitemizin MEDİT Genel Sekreterliğine müracaat ederek “Medeniyet ve Mûsikî” seminerlerine katılabilirsiniz. Seminerlerin başlangıç tarih, gün ve saati kısa süre içinde katılımcılara bildirilecektir.

 

Müracaat

FSMVÜ MEDİT Genel Sekreterliği

Murad Gemici

Tel: 0212 521 81 00 (Dâhili:2033)

 

Adres

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

Topkapı Yerleşkesi, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü

Merkez Efendi Mah. Mevlevihane Cad. No: 25

Zeytinburnu - İstanbul