Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon Üniversitemizde

“Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon Üniversitemizde…”

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemize gelen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon 7 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ile Üniversitemize bağlı Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nü ziyaret etti. Yenikapı Mevlevhanesi Yerleşkesi’nde gerçekleşen ziyaret sırasında Ban Ki-moon’u Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR, Başkan Yardımcısı Av. Hamza AKBULUT, Rektör Prof. Dr. Musa DUMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Ümit Doğay ARINÇ, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep ŞENTÜRK ve üniversitemiz akademisyenleri ve yöneticileri karşıladılar. Yenikapı Mevlevihanesi ve Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’ne ait birimleri gezerek bilgi alan Ban Kİ-moon Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Şeref Defterini de imzaladı. Ban Ki-moon’a Üniversitemiz, Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık adına çeşitli hediyeler takdim edildi.