Haber - Etkinlik Arşivi
Osmanlı-Orta Doğu İlişkileri Paneli Yapıldı.
Üniversitemiz Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Osmanlı-Orta Doğu İlişkileri Paneli" Prof. Dr. Recep Şentürk'ün Yöneticiliğinde ve Prof. Dr. Ali Arslan, Prof. Dr. M. Kemal Öke, Prof. Dr. Lütfullah Karaman, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Balcı'nın da konuşmacı olarak katılımlarıyla 26 Aralık 2012 Çarşamba günü 15.00-17.00 saatleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasında İ.Ü Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi: 
“Uzun yıllardır ateşte olan bu coğrafyanın sorunlarının kökünü tarihte aramak gerekir. Bugünkü kavga ve çatışmaların geçmişte hangi kavga ve çatışmalardan doğduğunu daha iyi anlamak için bu programı tertip ettik.” dedi. Recep Şentürk ise dinleyicilere, konuyla ilgili değerlendirme yapılırken tarafsız olabilmek için günümüz şartlarını değil gerçekleşen dönemin şartlarının göz önünde bulundurulması uyarısında bulundu. 

Panelde; Prof. Dr. Lütfullah Karaman “Osmanlı Filistin’i”, Prof. Dr. M. Kemal Öke “Osmanlıların Filistin’de Siyonizmle Mücadelesi”, Prof. Dr. Ali Arslan “Güçler Mücadelesinde Suriye’nin Konumu”, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Balcı “İngilizlerin Yerel Unsurlarla İlişkileri” başlıklı tebliğlerini sundular. 

  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/Osmanli-Orta-Dogu-Iliskileri-Paneli-Yapildi-4-1-040113.jpg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/Osmanli-Orta-Dogu-Iliskileri-Paneli-Yapildi-3-2-040113.jpg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/Osmanli-Orta-Dogu-Iliskileri-Paneli-Yapildi-1-3-040113.jpg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/Osmanli-Orta-Dogu-Iliskileri-Paneli-Yapildi-2-4-040113.jpg
  • https://medit.fsm.edu.tr/resimler/upload/Osmanli-Orta-Dogu-Iliskileri-Paneli-Yapildi-5-5-040113.jpg