Haber - Etkinlik Arşivi
Üniversitemizin Açılışı Başbakanımızın Teşrifleriyle Yapıldı.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitei Recep Tayyip Erdoğan Bületn Arınç Açılış Medeniyetler İttifakı

 

           Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Üniversitemize bağlı Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nün açılışı 27 Kasım 2010 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve eşleri Sayın Emine ERDOĞAN, Katar Emiresi Sayın ŞehzaMozaBint Nasır, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ, Devlet Bakanı Sayın Mehmet AYDIN,  Devlet Bakanı Sayın Hayati YAZICI,  Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın teşrifleriyle yapılan bir törenle gerçekleştirilmiştir. Açılış Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin başta Medeniyetler İttifakı Enstitüsü olmak üzere öğrencilerin yüksek lisans ve doktora eğitimlerini alacakları diğer enstitüleri de içinde barındıran Yenikapı Mevlevihanesi Yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir.

            Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından Yenikapı MevlevihanesiYerleşkesi’nde kurulmuş olan Medeniyetler İttifakı Enstitüsü açılış programına,devlet büyüklerinin yanı sıra birçok milletvekili, Yükseköğretim Kurumu Başkan Vekili Sayın Yekta SARAÇ ve Yükseköğretim Kurumu üyeleri, Vakıflar Genel Müdürü ve Vakıflar Bankası Genel Müdürü, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni MUTLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ, Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin ÇAPKIN,İstanbul ilçe Belediye Başkanları, İstanbul ve İstanbul dışından çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinden mütevelli heyet başkanları,  üyeleri, rektörleri, rektör yardımcıları, dekanları, öğretim üyeleri, genel sekreterleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, medya temsilcileri, öğrenci ve velilerimiz geniş katılım göstermişlerdir.

Program Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa DUMAN’ınaçılış konuşması ile başlamıştır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ınkonuşmalarından sonra“Piri Reis’ten Katip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” isimli harita sergisi,'UNESCO 2011 Evliya Çelebi ve Osmanlı Arşivlerinde Katar' sergisi gezilmiştir.Başbakanımız ve Katar Emiresi Sema Ayini’ni izledikten sonra Sayın Başbakanımız ve davetliler Yenikapı Mevlevihanesi yerleşkesinden ayrılmışlardır.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve üniversiteye bağlı Medeniyetler İttifakı Enstitüsü açılışı için yapılan program birçok TV kanalı tarafından canlı yayın olarak ekrana getirilmiştir ve toplamda 68 değişik kanalda haber olarak geçmiştir. Ulusal ve yerel yüzlerce medya kuruluşunun yayın organlarında geniş yer bulmuştur.  Açılışa katılan Devlet erkanı, yabancı ve yerli tüm ziyaretçiler böyle bir eğitim projesinin hayata geçirilmesinden ve programın işleyişinden memnuniyetlerini belirterek ayrılmışlardır.

Açılış Görüntülerimize Video Galeri Sayfamızdan Ulaşabilirsiniz.